Geboren in Wisconsin. William Owen Staehle is een Amerikaanse grafisch ontwerper, illustrator en eigenaar van zijn atelier Unusual Corporation. Will groeide op met het lezen van strips en werkte zomers bij het ontwerpbureau van zijn ouders in Wisconsin. Studeerde van 1998 tot 2001 Bachelor of Arts (BA), Graphic Design aan de Minneapolis College of Art and Design.

Hij was Art Director voor HarperCollins Publishers in NYC, VP of Design bij JibJab in Venetië, en is door Print Magazine bestempeld als een van de Top Twenty Under Thirty New Visual Artists, een Art Director's Club Young Gun, en heeft ook een solo tentoon gesteld werkshow bij de Type Director's Club. Will's werk is verschenen in verschillende ontwerpjaarbladen.

Hij gebruikt zijn ontwerp- en illustratieachtergrond om gedurfde omslagen, gestileerde posters, eigenzinnige websites en ministrips te maken om ervoor te zorgen dat hij zo min mogelijk slaap krijgt. Hij is de illustrator van de bekroonde Warren the 13th boekenreeks, een Fantasy serie voor kinderen, geschreven door Tania del Rio. Van zijn iconische werk aan de romans van Michael Crichton tot zijn kleurrijke, levendige covers voor Michael Chabon. Als je een boekenliefhebber bent, heb je zijn iconische werk gezien. Vanaf het begin werd zijn werk gekenmerkt door een voorliefde voor geometrische vormen, soms met afgevlakt perspectief, en vaak lijkend op posters (met de cartoonachtige aanwezigheid op de muur en de gearticuleerde overdracht van gewenste informatie die kenmerkend is voor die vorm); het effect, in de eerste jaren van zijn carrière, was soms slim. Ook heeft hij een duidelijke voorliefde voor covers.

Momenteel woont en werkt Will in Seattle, Washington.