Roderick Leeuwenhart is een Nederlandse schrijver van speculatieve verhalen en romans en heeft een achtergrond in de gamewereld als speler, journalist en schrijver. Studeerde animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Schrijft al sinds 2001 voor AniWay, het grootste Nederlandstalige tijdschrift over Japanse popcultuur, en is daarnaast actief als game- en filmjournalist (zie zijn filmblog op www.filmadeus.com). Een geek in hart en ziel.

Pindakaas en Sushi is zijn debuut en de eerste roman over het groeiende enthousiasme voor Japan onder Nederlandse jongeren. Om het hem nog ietsje moeilijker te maken heeft hij ook meteen een uitgeverij, Uitgeverij Leeuwenhart, opgezet. Eentje die zich richt op geeks, een groeiende community waar Roderick al meer dan vijftien jaar deel van uitmaakt.

Roderick Leeuwenhart schrijft voornamelijk sciencefiction, met uitstapjes naar andere speculatieve genres zoals Dark Fantasy en Horror. Typisch aan zijn werk is de fascinatie voor Japan en Oost-Azië, waar hij vanuit zijn journalistieke achtergrond grote kennis van heeft.

Sterrenlichaam, zijn grote en nieuwste roman, is verkocht aan Science Fiction World (SFW), de grootste sciencefiction uitgeverij van China. Sterrenlichaam was oorspronkelijk een kortverhaal, waarmee hij in 2017 de Harland Awards won. ‘Het is een grote eer voor ons om Leeuwenharts briljante werk aan het Chinese Fandom te  introduceren,’ aldus Sara Chen, adjunct-directeur bij SFW in het persbericht.

Roderick woont momenteel in Deventer en heeft een relatie met Heidi Bakker. Co-Auteur: Tais Teng, Jaap Boekestein