Op het schiereiland Prol heeft men maar 1 exportprodukt, de Prolzwam. De bewoners sturen Ibele Zweder naar Rommeldam om in de zwammen te handelen. Aan de rand van het Donkere Bomen Bos bouwt hij een winkeltje.
De Prolzwammen hebben als eigenschap dat dikdoeners ermee platgemaakt kunnen worden door ze bijvoorbeeld met (verzonnen) daden uit het verleden te confronteren. Ibele krijgt aan de driftige knopenmaker Pastuiven Verkwil een goede klant want die wil wel een paar lastige dikdoeners uit de weg ruimen zodat hij een illegaal bouwprojekt kan opzetten. Hij vindt in heer Ollie een tijdelijke compagnon. Die ziet er wel voordelen in wanneer hij markies de Canteclaer zou kunnen platmaken, maar verder heeft hij, samen met Tom Poes, wel zijn twijfels, omdat de natuur door de gekweekte zwammen sterk te lijden heeft. Pee Pastinakel heeft hier een praktische oplossing voor. Hij bestrijdt de zwammen met bree.
Heer Ollie en Tom Poes gaan samen naar Ibele Zweder om hem te confronteren met de bree en de zwammenhandelaar wordt er meteen ziek van. Ze slepen hem naar het ziekenhuis om hem te laten onderzoeken door professor Prlwytzkofsky. Deze krijgt ook de eerste platgemaakte Rommeldammers binnen.