De vloek van de monoliet
Conan is nog steeds in dienst van koning Yildiz van Turan. (zie de verhalen De hand van Nergal en De stad met de doodshoofden) Tijdens een nachtelijke rustpauze op de terugtocht van een reis naar het verre koninkrijkje Kusan wordt Conan door de Khitaanse Hertog Feng in de val gelokt.
De bloedbevlekte god
In de stad Arenjun redt Conan een Kezankische gevangene van een stel boeven die hem aan het martelen waren. Bij zijn vlucht wordt Conan geraakt en valt bewusteloos neer. Hij wordt gered door de Iranistaniaan Sassan. Beiden zijn, net als de boeven, op zoek naar een fabelachtige schat in de Kezankische bergen.
De dochter van de ijsreus
In het noordelijke Nordheim vecht Conan tegen Heimdul. Ze zijn de twee laatst overgebleven krijgers van een gevecht tussen troepen van Wanaheim en Asgard. Conan wordt gewond door Heimdul, maar weet de laatste krijger van Wanaheim met een laatste krachtsinspanning door het hart te steken.
Het hol van de vampierslang
Na zijn avonturen in Nordheim is Conan weer op weg naar het zuiden. In de Eiglophische bergen redt hij op de Sneeuwduivelgletsjer een meisje van een groep bergmensen. Hierbij wordt Conan's paard gedood.
De koningin van de zwarte kust
Op de vlucht voor de paleiswacht, nadat hij een rechter uit Argos die hem beledigde de schedel had gekloofd, komt Conan aan boord van een schip op weg naar Kush. Het handelsschip wordt geënterd door de Tijgerin, het schip van de pirate Bêlit, de koningin van de zwarte kust.
Het dal der verloren vrouwen
Conan redt met zijn Bamoela-krijgers de Ophirische Livia uit de handen van Bajujh, de koning van Bakalah. Maar nadat Conan heeft afgerekend met de Bakalahs vlucht Livia angstig weg. Ze komt terecht in het dal der verloren vrouwen en wordt gevangen door slanke bruine vrouwen met bloemen in het haar.
De citadel van de angst
Na een jaar de koning van de Bamoela stam te zijn geweest, had hij zich het ongenoegen van de sjamanen op de hals gehaald. Nadat hij de hogepriester die hem wilde laten villen had gedood moest hij vluchten. Op weg naar Kush wordt hij achtervolgd door een stel leeuwen, maar net voordat ze hem te pakken krijgen geven de beesten de achtervolging op.
De muil in het duister
Conan redt in de stad Meroê Tanandra, de koningin van Kush uit de handen van een opstandige meute. Ze stelt hem aan als hoofd van de koninklijke wacht. Hij weet een monster dat de stad al maanden terroriseerde te verslaan.