Geboren in een klein stadje in het oosten van Iowa. Alex R. Kahler is een Amerikaanse Fantasy en Horror auteur voor lezers van alle leeftijden met een focus op positieve LGBTQ+-representatie. Hij wist al op jonge leeftijd dat hij twee dingen in het leven wilde: verhalen vertellen en alles zien wat hij maar kon zien. Vanaf zijn zestiende heeft hij in verschillende hoedanigheden de hele wereld rondgereisd, van Hawaï tot IJsland en – zijn zielenhuis – Schotland. Op het gebied van onderwijs begon hij creatief schrijven te studeren op de middelbare school aan de Interlochen Arts Academy en studeerde af in 2005. Vervolgens bezocht hij vier (ja, vier) hogescholen, waaronder Colby, Marlboro en de Universiteit van Glasgow, voordat hij zijn bachelordiploma in visuele vormgeving behaalde. arts aan het Bennington College in 2010. Hij behaalde zijn Masters in Creatief Schrijven aan de Glasgow University in Schotland in 2012.

Voordat hij fulltime schrijver werd, werkte hij als professioneel circusartiest in de Verenigde Staten en Schotland. Hij toerde en trainde met de Aerial Angels (die gevestigd waren in Kalamazoo, MI) en Aerial Edge in Glasgow. Hij had de eer om les te geven op meerdere circusevenementen, waaronder de Edinburgh Aerial and Acrobalance Convention. Hij bracht ook een zomer door als vrijwilligerswerk bij een zwervend circusdorp in Noorwegen.

Hij is de auteur van meer dan twintig boeken voor kinderen en volwassenen, waaronder de internationale bestseller The Immortal Circus, die werd geselecteerd voor tv, en de baanbrekende middenklasse-koeler The Collector. Als homoseksuele man is het doel van Alex om voortdurend de LGBTQ+ reputatie in de kinderfictie uit te breiden, wat serieus begon met zijn bekroonde tienerserie de Runebinder Chronicles en de griezelige chiller The Fear Zone.

Als hij niet aan het schrijven is of onderweg is, kan hij dingen oprichten en veel koffie drinken. Hoewel geboren in Iowa, ligt zijn hart in Schotland. De afgelopen jaren heeft hij circusles gegeven in Amsterdam en Madrid, is hij als een dolle verdwaald in de Schotse wildernis, heeft hij getrommeld met Noorse sjamanen en behaalde hij zijn Masters in Creative Writing aan de Glasgow University.

Hij schrijft onder het pseudoniem K.R. Alexander en woont momenteel in Seattle.