Geboren te Waalwijk, Noord-Brabant, was René Pullens een Nederlandse illustrator, beeldhouwer en publicist. In 1968 verhuisde hij naar Gemert na zijn aanstelling als docent creatieve vakken voor de Levensschool. Hoewel hij in Gemert bleef wonen, verwierf hij landelijke bekendheid als illustrator van kinderboeken.

Elke week tekende hij een strip voor Studio, de radio- en tv-gids van de KRO, die niet alleen door een miljoen lezers wekelijks werd gelezen maar ook zelden werd overgeslagen. René, met zijn maatschappelijke betrokkenheid, ontwierp ook (pro Deo) de aansprekende krantenkop voor De Streek, het onafhankelijke weekblad dat vanaf begin oktober 1973 dertien jaar lang een oplage van zo'n 15.000 exemplaren had en hier in de regio verscheen. René's veelzijdigheid als illustrator en beeldhouwer wordt getoond in zijn creatie van de beeldengroep Naar de dierenarts

, waardoor Gemert de reputatie kreeg van een kunstenaarsdorp.

Naast zijn werk als publicist en beeldhouwer legde hij zich sinds 1973 toe op illustratie, waarbij hij veel teksten voor kinderen in beeld bracht en deelnam aan een televisieprogramma op school. Zijn realistische tekenstijl toonde altijd een scène uit het verhaal.

In 2008 werd René getroffen door een beroerte, maar hij herstelde. Echter, in 2010 werd hij opnieuw getroffen door een bloeding, gevolgd door nog twee bloedingen. Hij raakte verlamd en verloor zijn spraak, maar niet zijn levenslust. René overleed thuis in Gemert in de zomer van 2013, kort na zijn 70ste verjaardag, en hij ligt begraven in Halle. Hij was getrouwd en had vijf kinderen. Co-auteur: Carole Vos.