Geboren te Herk-de-Stad, Limburg. Luc Vos is een Vlaamse consultant in digitale projecten en auteur. Hij schrijft boeken, e-books, thrillers, Sciencefiction, Fantasy, kortverhalen, spannende verhalen, detectives voor alle leeftijden, jong en oud. Al van toen hij nog maar net kon lezen, was boeken lezen een dagelijkse hobby voor Luc. Elk boek in de lokale bibliotheek werd verslonden, tot thrillers en Fantasy zijn duidelijke voorkeur wegdroegen en Stephen King zijn favoriet werd. Hij heeft Licentiaat Handels & Financiële Wetenschappen, Optie KMO Management gestudeerd aan Universiteit Hasselt (LUC / EHL).

In 2002 kreeg de schrijversmicrobe hem voor het eerst echt te pakken. Waarna de eerste paar schuchtere stappen in het Fantasy genre gezet werden. Later gevolgd door een zoektocht in zeer diverse stijlen. Thrillers, romans, jeugdverhalen, sciencefiction. Een beetje van alles. Tot hij 'zijn ding' gevonden heb in de spannende verhalen, thrillers, een vleugje horror, af en toe een tikkeltje romantiek en vooral veel suspense.

Het schrijven kwam in een stroomversnelling toen zijn novelle Noorderlichtvrouw de schrijfwedstrijd Zwarte Sneeuw van Godijn Publishing won en sindsdien meerdere kortverhalen met grote regelmaat met prijzen worden bekroond en worden opgenomen in bundels. Ook ultrakorte verhalen en gedichten behoren tot zijn dagelijkse schrijfactiviteiten. In 2022 verscheen zijn thrillerdebuut Zeven, welke werd verkozen tot ThrillZone Beste Nederlandstalige Thrillerdebuut 2022 en eindigde op de 3e plaats bij VN-Publieksthriller 2022. In 2023 verscheen Paternoster, het chronologische eerste deel in de Anne Verelst-reeks. In april 2023 verscheen de bundel ultrakorte verhaaltjes onder de titel: Plofkoekjes, nul nul ne9en en 75 andere ultra korte verhalen.

Hij huwde en verhuisde in 1996 naar het mooie, landelijke Heultje (Westerlo) in de Antwerpse Kempen. Sindsdien is het gezin uitgebreid met één zoontje en houd hij zich - naast gaan werken uiteraard - bezig met allerlei hobby's, zoals lopen, muziek beluisteren, muziek, lezen, tuinieren, film, wandelen, reizen, Chinees studeren, snowboarden, etc...